Guinness World Record

Woensdag 24 april werd de allereerste officiële hockey-interland gespeeld waarbij de teams bestaan uit spelers van 80 jaar of ouder. De interland tussen Nederland en Engeland werd gespeeld op het hoofdveld van B.H.V. Push te Breda. De recordpoging vond plaats onder toeziend oog van notaris Frits von Seydlitz.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden alle spelers door de notaris geïdentificeerd en gecontroleerd op leeftijd, hierna begon het spektakel. Na het luid meezingen van de volksliederen begonnen de twee teams aan een titanenstrijd. Na een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten floot de scheidsrechter af bij een stand van 0-0. Na de wedstrijd stelt de notaris een proces verbaal op, hetgeen door de organisatie zal worden ingediend bij Guiness World Records.

De organisatie van deze wedstrijd was in handen van de Nederlandse Hockey Club “De Zestigplussers”. Deze is opgericht in 1989 ten behoeve van spelers van 60 jaar en ouder. De vereniging telt ruim 485 actieve leden, waaronder een groot aantal oud-Nederlands elftalspelers en bondsscheidsrechters.

80+ Hockey
©Pix4Profs – Ron Magielse
<< Terug naar overzicht