Vraag het de notaris – Energielabel. Regel het dit jaar nog!

Bij verkoop of verhuur van een woning is een energielabel verplicht. Tot 1 januari a.s. volstaat voor huiseigenaren nog een ‘vereenvoudigd energielabel’. Deze is makkelijk online aan te vragen. Inloggen met je DigiD, wat foto’s uploaden, een paar euro betalen en klaar is Kees.

Dat gaat dus veranderen, en wel per aanstaande vrijdag. Vanaf die dag moet er namelijk een afspraak worden gemaakt met een ‘energieadviseur’. Die adviseur komt dan langs om te beoordelen hoe energiezuinig  de woning is.

Dit nieuwe energielabel zal daardoor veel nauwkeuriger zijn, maar uiteraard hangt aan dit bezoekje van de adviseur ook een prijskaartje. Rondom de € 200. Heel anders dan het huidige energielabel dat al voor minder dan een tientje verkrijgbaar is.

Een energielabel blijft tien jaar geldig. Ook het huidige ‘vereenvoudigde’. Daarom kan het lonend zijn om – al zijn er nog geen concrete plannen om tot verkoop of verhuur over te gaan – toch nog snel dit jaar het label aan te vragen. Kleine moeite, klein bedrag. En binnen is binnen.

Meer info? onroerendgoed@seydlitz.nl

<< Terug naar overzicht