Vraag het de notaris – ‘Hoe betrouwbaar zijn websites als ‘De Goedkoopste Notaris’?’

Deze week is de volgende vraag beantwoord door notaris Frits von Seydlitz: ‘Hoe betrouwbaar zijn websites als ‘De Goedkoopste Notaris’?’

‘Hoe betrouwbaar zijn websites als ‘De Goedkoopste Notaris’?’


Stel je zoekt een nieuwe auto. Je ontdekt dat bij twee dealers diezelfde auto te koop staat. Alleen bij dealer A kost die auto € 15.000 en bij dealer B maar € 12.000. Geen moeilijke keuze natuurlijk. Je sprint naar dealer B en koopt meteen die auto. Heel begrijpelijk.
Alleen op het moment dat je die auto gaat afhalen, blijkt er toch een addertje onder het gras te zitten. Je dient namelijk wel € 3.000 bij te betalen voor de wielen, € 2.000 voor het stuur en € 1.000 voor de achterbank. Stond in de kleine lettertjes. Zuur natuurlijk.
Tja. Helaas werkt het zo ook bij veel notariskantoren, vooral de kantoren op de zogenaamde vergelijkingssites, zoals ‘De Goedkoopste Notaris’. Kopers worden gelokt met lage prijzen, maar komen uiteindelijk bedrogen uit door het bijplussen van allerlei ‘meerwerk’, opgenomen in voorwaarden, prijsprotocol, spelregels of hoe het ook genoemd mag worden.
Dus: De Goedkoopste Notaris? Pas op voor de ‘kleine lettertjes’.

Meer info? Maak een afspraak met de notaris

<< Terug naar overzicht